Verificare hidranti
Acasa 5 Verificare hidranti

Hidranti interior si exterior

In baza autorizatiei emise de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, efectuam mentenanta periodica a hidrantilor exteriori si interiori.

Prin aceste servicii ne asiguram ca hidrantii sunt permanent in stare optima de functionare, astfel incat in caz de incendiu alimentarea cu apa sa nu fie intrerupta, iar piesele componente sa nu fie deteriorate sau nefunctionale.

28.1.  Hidrantii de incendiu – interiori si exteriori – trebuie mentinuti permanent în stare de functionare. În acest scop, utilizatorul trebuie sa desemneze o persoana care sa efectueze verificarea instalatiei de hidranti periodic, în functie de conditiile de mediu si de risc de incendiu, dar cel putin saptamânal.

(2) La hidrantii interiori se urmareste, în principal:

a) modul de manevrare a robinetelor, urmarindu-se ca deschiderea, respectiv închiderea sa se faca usor si complet;
b) starea furtunului sa fie corespunzatoare din punct de vedere calitativ, astfel încât sa nu cedeze la presiunea apei;
c) accesul la hidranti sa fie permanent liber; în acest scop nu se depoziteaza materiale în fata hidrantilor sau pe hidranti;
d) sa nu fie descompletat;
e) sa nu fie defecte evidente, scurgeri sau corodari;
f) marcarea sa fie lizibila si corecta.

(2) Persoana desemnata trebuie sa ia imediat actiunile corective necesare.

28.2. Persoanele care lucreaza în încaperi prevazute cu hidrati de incendiu interiori trebuie sa cunoasca modul de folosire a acestora.

28.3. (1) Beneficiarul trebuie sa încheie un contract cu o persoana fizica sau juridica autorizata, în conditiile art.27.8, pentru efectuarea unui program de verificari si mentenanta, cel putin semestrial, care include verificarea functionarii cu furtunul derulat complet, sub presiune, urmarind urmatoarele aspecte :

a) furtunul nu este corodat, nu sunt scurgeri, deformari, distrugeri, crapaturi, pe întreaga lungime; în cazul unui semn de defect, furtunul se înlocuieste imediat cu un alt furtun încercat la presiunea de lucru maxima;
b) dispozitivele de fixare sunt solide si nedeteriorate;
c) debitul de apa este continuu si suficient (se recomanda utilizarea unui debitmetru si a unui manometru);
d) sistemul de derulare functioneaza usor;
e) Teava functioneaza corespunzator.

(2) Daca este necesara o reparatie urgenta, se afiseaza inscriptia DEFECT si se informeaza imediat persoana competenta pentru a lua masuri alternative de protectie.

(3) La fiecare cinci ani toate furtunurile trebuie presurizate la presiune maxima de lucru.

28.4. La hidrantii de incendiu exteriori se verifica:

a) starea tehnica a cutiilor de protectie, înlocuindu-se cele deteriorate datorita circulatiei autovehiculelor sau a unor interventii necorespunzatoare;
b) gradul de etanseitate a garniturilor;
c) existenta indicatoarelor de marcare a hidrantilor.

28.5. (1) De pe hidrantii amplasati în spatiile verzi se înlatura pamântul si iarba, astfel încât pozitia lor sa fie usor de identificat în orice moment. În acelasi scop, pe timpul iernii dupa fiecare ninsoare, se înlatura zapada de pe cutiile hidrantilor.

(2) În cazul efectuarii unor lucrari (modernizarea unor cai de acces, sapaturi la diverse retele, etc.) se urmareste permanent ca hidrantii subterani sa nu fie acoperiti cu beton, asfalt, etc. sau sa fie blocati prin parcare.

Foloseste formularul

Va rugam sa bifati ca sunteti de acord:

4 + 11 =

Livrarea produselor

Iti livram noi in Bucuresti si zonele limitrofe (gratuit la comenzi mai mari de 2000 lei)

Comanda telefonica

Comanda se poate face la numarul de telefon
0766 523 805 sau 0766 523 807

Comanda prin E-mail

Comanda se poate face la email: comenzi@gimarserpico.ro

Suna acum!
Directions